Течна хидроизолация - подходяща ли е за покрива на къща или вила

Течна хидроизолация - подходяща ли е за покрива на къща или вила

 

Течната хидроизолация е един мултифункционален продукт, който има многобройни приложения. Тя може да се използва за покриви, за изолиране на стени, за мокри помещения и дори за мази или гаражи.

 

Сред най-качествените продукти, които се предлагат на пазара напоследък, е течната хидроизолация на АРД, която по произход е от Дания и се счита за може би най-добрия възможен избор.

 

Много често се използва за изолиране дори и на покривите на панелни блокове, на ЕПК строителство, на тухлени кооперации, като това вероятно дава представа, че този продукт може да се ползва и върху покривите на частни къщи.

 

Мога ли да поставя течна хидроизолация на покрива на къщата или вилата

 

На кратко, отговорът на този въпрос е положителен. Течната хидроизолация може да се използва за изолиране на покривите на частни къщи и вили, като това трябва да се направи по определен начин.

 

Обикновено, под керемидения покрив на една къща има плоча, която най-често е от бетон. Тази плоча е мястото, което трябва да се обработи с течната хидроизолация за да се защити вътрешността на къщата от протичане.

 

За да се обработи с течна хидроизолация покрива на къщата, първо трябва да се осигури достъп до пространството под керемидения покрив. То трябва да бъде сухо, гладко и предварително почистено.

 

Течната хидроизолация (разгледайте за повече информация на Ard.bg) трябва да се нанесе равномерно и плътно върху плочата, като по този начин тя ще бъде изцяло покрита с този предпазен филм. Важно е да не остават необработени места.

 

След като бъде поставена, изолацията ще засъхне на мястото си, попивайки дори и в най-малките пори на плочата. По този начин последната ще може да ви защити ефикасно от влага, дори и ако керемидения покрив случайно протече.

 

Хидроизолацията и нуждата от ремонти

 

Течната хидроизолация няма елиминира напълно необходимостта от правене на ремонти на покрива, но ще предотврати нуждата от ремонт в самата къща, ако случайно керемидите поддадат и се появи теч.

 

С други думи, необходимостта от поддръжка на покрива на вашата къща или вила остава, но все пак се минимизират или напълно се премахват пораженията върху вашата собственост.





{START_COUNTER}